T-shirts Eindhoven

Geschiedenis van Eindhoven is op vele  manieren te vertellen: met foto's, bierviltjes, boeken of met t-shirts.
De shirts of sweaters hebben hun eigen verhaal en geven de tijdgeest prima weer.
De dragers zijn op hun manier trots op de stad en Donald van Schilt brengt de Kunst op je t-shirt . 
Ook  ontwikkelen we in Eindhoven t-shirts die gegevens kan controleren zoals de hartslag van de drager, de hartslagvariabiliteit, de uitgevoerde activiteiten en de verbranding van calorieën, en delen informatie over de cloud via een mobiele telefoon, tablet of pc. Studenten werken aan een game-shirt.

Het merk Eindhoven 

Het merk Eindhoven komt visueel op verschillende manieren sterk ten uiting op de kledingstukken. Er is ruime keuze voor iedereen die zijn of haar trots voor de stad wil uitdragen. De basiscollectie bestaat uit caps, t-shirts en een trui, en zal de komende tijd verder uitgebreid worden. KEI Black is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Eindhoven365, grafisch ontwerpbureau Scherpontwerp, afdeling Merchandising van PSV en CC Fashions.

'Trots op deze energieke stad'

Peter Kentie (directeur Eindhoven365): ‘De beleving van het merk Eindhoven is in zijn geheel erg populair. De vibes worden gedragen door heel Eindhoven. Iedereen laat hiermee zien hoe trots men is op deze energieke stad. Het inspireerde ons om eens goed na te denken over een gehele kledinglijn, samen met andere Eindhovense partijen. Daar is een mooie samenwerking uit voortgekomen.' 
http://www.eindhoven365.nl/nl/updates/eindhoven-merchandise-kei-black-collection

EI BLACK Poloshirt

Het KEI BLACK Poloshirt is verkrijgbaar in een heren model, in de kleuren zwart en wit, heeft een kleine vibes print op de voorkant.  € 39,95
www.webshopeindhoven.nl

13 stadsiconen op t-shirt

Dertien stadsiconen inspireerde de Eindhovense ontwerper Nieki van Diepen tot het samenvoegen van deze 13 iconische elementen. Diverse maten, kleuren en vormen voor
€ 39,95 /uitgave 2018
http://www.okimono.nl/shop/index.php/menumen/tshirts-men/13x040-detail

Eindhoven skyline gloeilampje

Eindhovense gebouwen in een symoblisch gloeilampje.
Tags: Vestedatoren, Catharinakerk, Evoluon, Watertoren, Blob, Energiecentrale Strijp-S, skyline, lamp, gloeilamp, gebouwen, , eindje, eindhoven, ehv, brabant, Nederland, 040 Ontwerper Gitanki uitgave 2018
https://www.spreadshirt.nl/eindhoven+skyline-A113062403?productType=1183&appearance=688

EINDHOVEN POLO

De fijne geborduurde Eindhoven Polo. Gebaseerd op een oude postzegel met daarop het oude stadswapen. LET OP! Deze polo's vallen gemiddeld een maat kleiner dan onze shirts. € 54,95 uitgave 2018
http://www.okimono.nl/shop/index.php/menumen/polos/eindhoven-polo-detail

Kersttrui 2018 

PSV-sponsor energiedirect.nl is dit jaar gestopt met het uitdelen van PSV-kersttruien. Volgens het bedrijf was het niet langer veilig om met de actie door te gaan. . 'We konden de veiligheid van onze PSV-fans niet garanderen', aldus het bedrijf. Op de uitdeelplekken ontstond al snel een run op de truien, en werd er vervolgens geduwd.  Energiedirect.nl geeft in 2018 in totaal 1913 truien weg. De oplettende lezer herkent het jaar van de oprichting van PSV. De 1913 kersttruien zullen via verschillende acties vergeven worden.
Op marktplaats is een levendige ruilhandel in de diverse maten

PSV-kersttrui 2017

PSV-hoofdsponsor Energiedirect.nl was vrijgevig. De energieleverancier deelde in Eindhoven al in de vroege morgen kersttruien uit.

Na het succes van vorig jaar zorgt energiedirect.nl ervoor dat PSV fans er deze kerst weer warmpjes bijzitten. Op deze manier brengt de energieleverancier PSV en fans dichter bij elkaar. Vorig jaar hing de PSV kersttrui aan waslijnen in onder andere het centrum in Eindhoven en waren er duizenden belangstellenden.
filmpje 2017 https://www.youtube.com/watch?v=2_Fyd4Ip-mQ

Kersttrui 2016 

Energiedirect.nl deelde PSV-kersttruien uit. Om fans te bedanken voor hun support en ze er met kerst lekker warmpjes bij te laten zitten. Lekker direct.

https://www.youtube.com/watch?v=qhIg8H4HVoU

Eindhoven T-shirt

Eindhoven T-shirt

"Eindhoven T-shirt" ontwerp van Nieki van Diepen. 2018 Zeefdruk op basis van watergedragen inkt. Minder belastend voor milieu en mens. De shirts zijn eerlijk en verantwoord geproduceerd. o.a te koop VVV Eindhoven en https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/niekivdiepen/a-54535321/producten/eindhoven-t-shirt/

Kraftwerk T-shirt

Kraftwerk & Evoluon: het startte in 17 en 18 oktober 2013 met een 4-tal 3D shows in de koepel van het Evolution. Met als een van de hoogtepunten: Het Evoluon als ruimteschip boven planeet aarde. Dit element nam Kraftwerk mee in latere shows over de gehele wereld, een verbinding met elke stad die ze aandeden.
Affiche ontwerp van ® johan moorman - spielerei concept & design www.spielerei.nl

T-SHIRT PROJECT 186

17 mei 2018 officieel moment bij de startbouw van het project Parc Living Waterrijk Eindhoven.
Deze nieuwe wijk wordt gebouwd in Waterrijk in Meerhoven, Eindhoven. Twaalf vrijstaande woningen met een prachtig groen uitzicht. De omgeving geeft rust. En als u wilt, bent u in no-time in de stad. Voorzieningen zijn heel dicht bij huis: sport, supermarkt en scholen. Een ideale locatie!
3e project T-shirt is nu te koop in onze shop via http://www.jmw-architecten.nl 
Prijs € 39,95 incl btw, excl verzendkosten.

3FM Serious Request Eindhoven

Tekst t-shirt: "Het glazen huis  * 2010 in Eindhoven. Allicht!" De afgelopen veertien jaar werd 3FM Serious Request in de dagen voor kerst steeds uitgezonden vanuit een glazen huis ergens in Nederland. Dat was in Eindhoven  in 2010.
YouTube beelden van Eindhoven
Frisbi maakte het shirt voor de Glazen Huis actie van 3fm in 2010. De gehele opbrengst kwam ten goede aan Serious Request. Deze shirts geven licht in het donker.
http://www.frisbi.nl/eindhoven/


Bayeux -Eindhoven

Sinds 1946 is er een jaarlijkse herdenking van de bevrijding tussen de eerste Franse stad die bevrijd is Bayeux en de eerste Nederlandse stad Eindhoven. meer informatie

Woensel - S K E W

"Met dit shirt kan je veilig door woensel lopen" was de titel van het t-shirt plaatje. SKEW =  dwars of....
https://shop.spreadshirt.nl/swekkershop/woensel+wit-A100593297

Station Eindhoven

NS-Station Eindhoven - antraciet, lichtblauw
Heren T-shirt antraciet
http://eindhovenwinkel.nl   € 19.50 
Het rijksmonument station Eindhoven is geopend in 1956, ook wel bekend onder de naam transistor. In zijn huidige vorm kan het station het verwachte aantal reizigers van 115.000 per dag in 2020 niet aan. Daarom wordt het verbouwd. De perrons worden toegankelijk met extra trappen, roltrappen en liften, zodat het station beter begaanbaar wordt voor minder validen en mensen met veel bagage. Zoals reizigers met de bestemming Eindhoven Airport.

Eindhoven krijgt een ruime, 13 meter brede reizigerspassage, waardoor de capaciteit verdubbelt. De passage biedt zomer 2016 alle voorzieningen voor reizigers en wordt de nieuwe, doorgaande route. De huidige tunnel – na de verbouwing geen doorgaande route meer – blijft bestaan en wordt met doorgangen verbonden met de nieuwe passage. Hij krijgt een andere functie; wachtruimte en een plaats waar reizigers hun koffie kunnen nuttigen en elkaar kunnen ontmoeten.

Zomer 2016 wordt de passage in volledige breedte in gebruik genomen, een doorsteek tweemaal zo breed als de oude tunnel. In het najaar van 2016 start vervolgens de opknapbeurt van de Noordzijde en daarna wordt de Zuidhal verder opgeknapt. De Zuidhal wordt gerenoveerd in haar oorspronkelijke monumentale staat. Eind 2017 is de hele verbouwing van station Eindhoven gereed.

t innigste goeie uit ... is de trein naar Eindhoven

't innigste goeie dah uit Amsterdam komt is d’n trein naor Eindhoven! uitspraak Theo Maassen in zijn voorstelling 'Bepaalde dingen' 1993–1995 waar hij de stad Eindhoven promoot. Het begrip of gebeurtenissen uit Eindhoven komen vaker voor in zijn theaterprogramma's. Theo woont ook in Eindhoven. In januari 2012 ging de film Doodslag in première. Marcel Lenssen schreef het scenario voor de film waarin Maassen de hoofdrol van ambulancebroeder Max speelt. De psychologische thriller speelt zich volledig af in Maassens woonplaats Eindhoven en is geregisseerd door Pieter Kuijpers, waar Maassen eerder mee samenwerkte voor TBS (2008). Doodslag omvat als thema's de verhuftering van de Nederlandse maatschappij en de invloed van media op de publieke opinie.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Theo_Maassen
Heren T-shirt zwart met opdruk Brabantse blokjes en witte tekst. http://eindhovenwinkel.nl € 19.50

Hedde Gij al Geglowd

T-shirt groen/grijs met fluor groene opdruk. http://eindhovenwinkel.nl € 19.50
Van 11 tot en met 18 november 2017 staat Eindhoven voor de 12e keer in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Met een looproute door de stad laten we zo'n 40 grote lichtkunstwerken zien variërend van complete gebouwen als lichtobject tot aan unieke bijzondere projecten. De lichtkunstwerken worden gemaakt door grote internationale lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. GLOW Eindhoven staat niet voor niets in de top 10 van de beste lichtfestivals ter wereld en trok vorig jaar 740.000 bezoekers.
Maar Eindhoven is ook de regio waar de meest talentvolle mensen op het gebied van design en technologie huizen en waar prachtige lichtkunstwerken van eigen bodem ontstaan die de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad brengen. De GLOW route is gratis toegankelijk.
http://www.gloweindhoven.nl/nl


SKYLINE 040 LICHTSTAD

Graphic design by Peter Groot & Team Okimono
€ 34,95
 Expected shipping in the last week of June 2017

Premium Okimono T-shirt in dark blue with graphic design 'Skyline 040_Lichtstad' by Groot & Okimono. This shirt is made of 100% Organic Combed Eco Cotton, GOTS-certified and fair (FLO-cert).

Peter Groot is a Arnhem based architect @ Hoogte Twee Architecten and co-founder of Departement Tijdelijke Ordening (DTO) and Coehoorn Centraal. http://shop.okimono.nl/

MENEER FRITS

MENEER FRITS Illustration by Vliegwerk Premium
€ 34,95
Premium Okimono T-shirt in dark blue with graphic design 'Meneer Frits' by Vliegwerk Premium. The shirt is made of 100% Organic Combed Eco Cotton, GOTS-certified and fair (FLO-cert).  http://shop.okimono.nl/

NOORD BRABANTLAAN

Wood carving by Edwim Peters € 34,94
Premium Okimono T-shirt in 'Red Dahlia' with wood carving 'Noord_Brabantlaan' by Edwim Peters. The shirt is made of 100% Organic Combed Eco Cotton, GOTS-certified and fair (FLO-cert).

Edwim Peters (1965) is an Arnhem based wood carver with a very attractive bold vintage style. Not only his hands are made from solid gold, he's also got an exeptional voice, as you can hear in his, also vintage inspired, musical family trio De Tivolies. http://shop.okimono.nl/

EINDHOVEN STATIONSPLEIN

Houtsnede Edwim Peters | premium eco t-shirt by okimono
Met 'Eindhoven_Stationsplein' stond houtsnijder Edwim Peters aan de basis van de Serie_Eindhoven. Het stationsgebouw werd gebouwd in 1956, naar een ontwerp van architect Koen van der Gaast. Vaak wordt beweerd dat het gelijkenissen vertoont met een Philips radio uit die tijd. Een gelijkende radio uit de jaren waarin het gebouw is ontworpen (1953-55) bestaat echter niet, noch van Philips, noch van andere firma's. Het laten bepalen van de vorm van een gebouw door een ander gegeven dan de functie, past ook in het geheel niet binnen functionalistische architectonische opvattingen van Van der Gaast. In 1960 is er inderdaad een radio ontworpen en gebouwd door Philips die gelijkenissen met dit gebouw vertoont, de Philips Box15U. Dit toestel is dus zeven jaar na het stationsontwerp ontworpen. De radiogelijkenis is dan ook een anekdote, die vanwege zijn aansprekendheid moeilijk te bestrijden is. Ondanks dat, levert het wel een prachtig shirt op. € 44,95
http://www.okimono.nl/

SKYLINE 040 - WITTE WEL

SKYLINE 040 - WITTE WEL
Grafisch ontwerp Peter Groot en Team Okimono | premium eco t-shirt by okimono
In het grafisch ontwerp 'Skyline 040 - Witte Wel' staat de skyline van Eindhoven centraal, maar dat wist je natuurlijk wel... € 34,95
http://www.okimono.nl/

NOORD BRABANTLAAN

Wikipedia noemt het Evoluon een discusvormig gebouw in de Nederlandse stad Eindhoven, ontworpen door de architecten Louis Kalff en Leo de Bever. De futuristische op een vliegende schotel gelijkende koepel meet 77 m in diameter en het beton van de koepel wordt door 169 kilometer spankabel op zijn plaats gehouden. En sinds we in 2014 zijn begonnen zijn met de Serie_Eindhoven, kon ik aleen maar denken 'Edwim Peters, Edwim Peters, Edwim Peters!'. Want sommige gebouwen zijn natuurlijk simpelweg gemaakt voor Edwim Peters. En daarom ben ik extra trots dat ik 'm nu mag presenteren: 'Noord Brabantlaan', een prachtige houtsnede van onze hardhouten held, onze gutsende gigant, van een man die zo prettig bescheiden is dat ik het als een morele plicht voel de loftrompet extra te laten toeteren! Inderdaad, u had zijn hand waarschijnlijk al herkend en ik had het al een beetje veel verklapt, ik heb het hier over niemand minder dan houtsnijder Edwim Peters! Het shirt kan trouwens ook gewoon buiten Brabant gedragen worden, geen probleem at all. Hij is er meer dan mooi genoeg voor. http://www.okimono.nl/

Een pienter pookje

Graphic design by Team Okimono € 34,95

Premium Okimono T-shirt in light grey with graphic design 'Een Pienter Pookje' by Team Okimono. The shirt is made of 100% Organic Combed Eco Cotton, GOTS-certified and fair (FLO-cert). http://shop.okimono.nl/

De variomatic is een continu variabel transmissiesysteem, een automatische versnellingsbak, die is ontwikkeld in de jaren vijftig (1953-1958) door Hub van Doorne van DAF. Het systeem werd in de reclame het 'pientere pookje' genoemd, mede wegens de eenvoudige bediening: de bestuurder hoeft alleen maar te kiezen of hij vooruit of achteruit wilde rijden. De variomatic zorgt voor de optimale overbrenging. Geheel automatisch wordt de juiste vertraging bij het optimale maximumkoppel aangehouden door het variëren van de schijfdiameter van de V-riemaandrijving.

Daf 04-03-HV 1968

Logo op T-shirt uitvergroot
Premium Okimono T-shirt in green with graphic design 'Een Pienter Pookje' by Team Okimono. The shirt is made of 100% Organic Combed Eco Cotton, GOTS-certified and fair (FLO-cert). http://shop.okimono.nl/


In februari 1958 rolde de eerste DAF met tweecilinder-viertaktmotor en Variomatic-versnellingsbak van de band.
De DAF 600 (1959) was de eerste auto. Bij de presentatie op de AutoRAI was de auto nog niet helemaal productierijp maar toch werden er al 4000 bestellingen geplaatst. 
In 1975 werd de personenauto-tak van DAF verkocht aan het Zweedse Volvo. DAF had al sinds het begin van de jaren zeventig gewerkt aan een nieuw, groter model, de DAF 77. De auto kwam nooit verder dan een prototype, maar was de basis voor de vrijwel identieke Volvo 343. Ook dit model werd met behulp van de Variomatic aangedreven.


Een pienter pookje

Graphic design by Team Okimono € 34,95
Premium Okimono T-shirt in white with graphic design 'Een Pienter Pookje' by Team Okimono. The shirt is made of 100% Organic Combed Eco Cotton, GOTS-certified and fair (FLO-cert). http://shop.okimono.nl/


DAF 600 (1959-1963)
DAF 750 (1961-1963)
DAF Daffodil (1961-1967)
DAF 33 (1966-1974)
DAF 44 (1967-1974) en daarna de DAF 46 (1974-1977)
DAF 55 (1968-1972)
DAF 66 (1972-1975)
https://nl.wikipedia.org/wiki/DAF_(fabrikant)

DAF Trucks

De webshop van daf heeft ruim 40 kledingstukken met de relatie DAF
https://www.dafshop.com/index.php/clothing-23.html

DAF

De webshop van daf heeft ruim 40 kledingstukken met de relatie DAF
ttps://www.dafshop.com/index.php/clothing-23.html

DAF

De webshop van daf heeft ruim 40 kledingstukken met de relatie DAF
ttps://www.dafshop.com/index.php/clothing-23.html

De Vlag van Eindhoven T Shirt

Voor jou ontworpen door FLAGSKDR met tekst Eindhoven en Nederland
www.zazzle.nl

De Vlag van Eindhoven T Shirt

De vlag van de gemeente Eindhoven is vastgesteld tijdens de vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 14 oktober 1927. De kleuren van de vlag zijn rood en wit, wat tevens de kleuren van de gemeente zijn.

Aan de stok zijn twee verticale banen, een rode en een witte, waarbij de rode baan aan de linkerkant staat. Elke baan is een zevende van de breedte van de vlag.

Aan de witte baan zijn vijf horizontale banen, van boven naar beneden afwisselend rood en wit. Op de vlag zijn drie rode en twee witte banen. De banen moeten de voormalige gemeenten Woensel, Tongelre, Stratum, Gestel en Blaarthem en Strijp voorstellen. Deze gemeenten vormen samen met Eindhoven sinds 1920 één gemeente.
De vlag is ontworpen door de architect Louis Kooken.

De Vlag van Eindhoven T Shirt

Voor jou ontworpen door FLAGSKDR met tekst Eindhoven.
www.zazzle.nl

Logo Philips

T-shirt Oude Logo Philips
Zwart heren T-shirt met het oude logo van Philips in oranje.
http://eindhovenwinkel.nl € 19.50 
Dit T-shirt draagt  Theo Maassen tijdens de uitzending, 9 december 2009  van De Wereld Draait Door #DWDD  en zijn discussie met  Patricia Paay.

1930 staat als eerste op een radio  het Philips cirkel-embleem met vier sterren. Philips ontvangtoestel type no. 2601 (Code R1270H). Het cirkelembleem is tevens als luidsprekeropening in het apparaat aangebracht.
Ontwerp: Meerdere personen onder leiding van L. Kalff.


DAF Eindhoven Nederland 

DAF logo : Heren T-shirt blauw met witte opdruk. Ook verkrijgbaar in zwart T-shirt. http://eindhovenwinkel.nl € 19.50

De naam "Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek" wordt in 1948 gewijzigd in "Van Doorne’s Automobiel Fabriek". en  dit beeldmerk wordt gebruikt tot 1965 (?)

Planet Eindhoven

Planet Eindhoven: Heren /dames  T-shirt zwart met witte opdruk. Ontwerp door de Heeren van Vonder. http://eindhovenwinkel.nl € 19.50 
Uit trots voor Eindhoven hebben De Heeren van Vonder ‘Planet Eindhoven’ ontworpen, bestaande uit een ontwerp met iconische gebouwen en objecten. Dit ontwerp is afgebeeld op T-shirts, tassen en mokken. Deze zijn tijdens het jaarlijkse [in november 2012 ] event Glow gelanceerd in de EindhovenWinkel waarbij de T-shirts waren uitgevoerd in ‘glow-in-the-dark’ inkt. Dit T-shirt is overhandigd aan wethouder Monique List. http://dhvv.nl/blog/2012/11/05/planet-eindhoven/

Lampje en Philips logo

Lampje

Zwart t-shirt met witte opdruk. Ook verkrijgbaar met zilveren opdruk.
http://eindhovenwinkel.nl

Evoluon Eindhoven

Evoluon Eindhoven
Heren T-shirt zwart met zilveren opdruk.
http://eindhovenwinkel.nl


Lichttoren Eindhoven

Lichttoren Eindhoven: Heren T-shirt zwart met gele opdruk. Ook verkrijgbaar met opdruk in zilverkleur. Speciale dames uitvoering. http://eindhovenwinkel.nl

Strijp S

Strijp S

Heren T-shirt zwart opdruk wit. Opdruk ook mogelijk in zilverkleur. http://eindhovenwinkel.nl
Strijp-S is een wijk en voormalig bedrijventerrein in het Eindhovense stadsdeel Strijp. Het terrein behoorde toe aan electronicaconcern Philips. Vanaf 2000 zijn er zowel woningen als bedrijven uit de creatieve sector gevestigd.
In 1916 laat Anton Philips de eerste fabriek op Strijp-S bouwen, een glasfabriek voor peertjes. Hand-in-hand met de groei van Philips, werden ook de activiteiten op Strijp-S uitgebouwd. In 1923 werd het Philips Natuurkundig Laboratorium opgeleverd. Strijp-S wordt de locatie waar apparaten worden uitgevonden én geproduceerd. Eerst radio's, na de oorlog ook televisies. Vanuit het credo Van zand tot klant hield Philips elke fase van de productie in eigen hand. Van researchafdeling tot opslagmagazijn, van glasblazerij tot kartonfabriek: alles op één terrein.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Strijp-S

BLOB

BLOB

Heren T-shirt zwart met fluor gele opdruk. Opdruk ook mogelijk in groen of zilver. http://eindhovenwinkel.nl
Midden in het oude centrum van Eindhoven, op het '18 septemberplein', staat sinds 2009, een futuristisch gebouw dat bijzonder opvallend is in de omgeving. Het heet 'De Blob' en is ontworpen door de Italiaanse architect Massimiliano Fuksas. Het organisch gevormde bouwwerk van glas en staal doet dienst als toegang tot het  winkelcentrum 'De Admirant'.

Happy Eindhoven

Happy Eindhoven. Zwart t-shirt met gele opdruk. Ook mogelijk in opdruk zilverkleur. http://eindhovenwinkel.nl
De term "happy" werd internationaal, 1988, door het lied van Bobby McFerrin  met Don't Worry Be Happy met refein:
don't worry
(Ooh, ooh ooh ooh oo-ooh ooh oo-ooh) be happy
(Ooh, ooh ooh ooh oo-ooh ooh oo-ooh) don't worry, be happy
(Ooh, ooh ooh ooh oo-ooh ooh oo-ooh) don't worry
(Ooh, ooh ooh ooh oo-ooh ooh oo-ooh) be happy
(Ooh, ooh ooh ooh oo-ooh ooh oo-ooh) don't worry, be happy


Marathon Eindhoven 2015

De Marathon Eindhoven is al jaren het grootste eendaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant. Het hoofdonderdeel van de dag is de marathon-afstand. Het vlakke, brede en sfeervolle parcours leidt al jaren tot snelle eindtijden en een erg goede beoordeling door onze deelnemers.

Marathon Eindhoven 2014

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017 vindt de 34ste editie van de Marathon Eindhoven plaats. Vorig jaar stond een recordaantal van ruim 24.000 deelnemers aan de start van het grootste eendaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant. Alle lopers worden altijd enthousiast aangemoedigd door de 200.000 toeschouwers langs de verschillende parcoursen.

Marathon Eindhoven 2017

Loop jij bij Marathon Eindhoven is het officiële eventshirt? Of bewaar jij hem als aandenken aan het evenement? Bij jouw inschrijving kun je dit technisch functionele shirt kopen voor €20,00. Let op: vanaf 12 september 2017 is het €25,00. 
" I ran marathon Eindhoven and finished full of enery" 2017
http://www.marathoneindhoven.nl/

Eindhoven logo shirt

Eindhoven op z'n puurst.  Shirt voor de trotse Eindhovenaar. € 20,00
facebook.com/label040/

FYWFE shit

2011: Fuck You We're from Eindhoven € 20,00
facebook.com/label040/ 
In 2007 was al een versie van dit  t-shirt met deze tekst te koop. In diverse uitvoeringen  te koop geweest. 


Van 2009 tot en met 2011 heeft, op 2e zaterdag van September, het gratis toegankelijke Einderground Festival "Fuckyouwerefromeindhoven" of FYWFE plaats gehad op de IJzeren Man. Dit festival was georganiseerd door Dance Belangen Eindhoven in samen werking met de IJzeren Man en diverse Dance organisaties.  Doel van het festival is een podium bieden aan zowel gevestigde als beginnende dj's, en een mooi niet te duur feest aan te bieden aan de muziekliefhebbers in Eindhoven en omgeving. Muziekstijlen zijn; Minimal, Dubstep,Techno, Tekno, house. Helaas is door De IJzeren man in 2012 eenzijdig de samenwerking, wegens financiële reden, opgezegd. Hierna is er geen  FYWFE meer geweest.  Diverse filmpjes op YouTube
fuckyouwerefromeindhoven.nl 

Eindje logo shirt

Verkrijgbaar in het wit en Philips blauw. € 20,00
facebook.com/label040/
 Eindje = Eindhoven

Eindhoven

Ook zo gek op onze stad? Label040 heeft zich laten inspireren door Eindhoven en heeft een collectie streetwear die geheel in het teken staat van onze stad. Bouw met ons mee aan nog meer vette Eindhoven gear.
facebook.com/label040

Landskampioenshirt '17-18

Met teksten PSV kampioen  2017-2018 Eendracht maakt macht, Eindhoven de gekste.  Het shirt bestel je voor slechts €12,50 op  facebook.com/label040

Caps en mutsen Eindhoven

Snapbacks, caps en mutsen
Label040 maakt op streetwear geïnspireerd op onze stad.
facebook.com/label040

Eindhoven Airport

De Vliegbasis Eindhoven of Eindhoven Airport , in de volksmond nog vaak Welschap, ligt aan de westkant van Eindhoven, tussen Best en Veldhoven. Van oorsprong is het een civiel vliegveld dat na de oorlog als vliegbasis is overgegaan in handen van de Koninklijke Luchtmacht. Het vliegveld wordt deels door de burgerluchtvaart gebruikt. Met 4,7 miljoen passagiers in 2016 is Eindhoven Airport, qua reizigers, het grootste regionale vliegveld in Nederland.
In 1932 werd het vliegveld onder de naam Welschap als grasbaan ingericht  Zeelst. Op 28 september 1932 werd de "Noord-Brabantsche Aero Club" (NBAC) opgericht door o.a. Frits Philips, zelf een enthousiast sportvlieger. 
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegbasis_Eindhoven

Eindhoven de Hack-ste

De gemeente Eindhoven heeft op 15 februari 2014 zich laten hacken. De gemeente neemt dit initiatief om eventuele lekken op internet te vinden en aan te pakken. Clouddiensten en de gemeente gaan hun systemen hiervoor speciaal openstellen. De test in de Eindhovense raadszaal heeft de naam 'Hack me please' gekregen.s rem. Iedere ethische hackers kreeg o.a. dit t-shirt.
https://elgerjonker.nl/tag/eindhoven-de-hack-ste/

Thanks

T-Shirt Thanks for the Liberation of Eindhoven 1944-2009
I was given this T shirt when I attended the Commemoration of the Liberation of Eindhoven in September 2009.
Op 18 september2009 vierde Eindhoven 65 jaar bevrijd.

Licht uit Zelfspot aan

Vanaf 29 september 2013 is Merel Morre stadsdichter van Eindhoven. En dat blijft ze tot 1 oktober 2015. http://www.stadsdichtereindhoven.nl/

Ze schrijft erover op haar site: "Verenigingen, stichtingen, mensen en initiatieven waarvan ik het bestaan niet kende, meldden zich per mail of telefoon. Ze wilden zo graag iets doen met de stadsdichter. En ze hadden erg leuke ideeën vaak! Zo stond ik bijvoorbeeld ’s nachts voor te dragen in Parktheater, mocht ik een tekst op een plastic stoel maken voor Tante Netty @DDW, prijken er teksten in LED-verlichting op de Kennedytoren, ligt er een steen met mijn tekst op een Eindhovense begraafplaats, schreef ik een gedicht voor de Vier Bomen-herdenking en publiceerden landelijke bladen mijn teksten. En dat is -serieus!- maar een greep uit alles wat op mijn pad komt dankzij het stadsdichterschap. Dank allemaal. Ik ga er nog heel graag een klein jaar tegenaan." En er verscheen een t-shirt van haar in 2014 dat te koop was  in de brandstore van This Is Eindhoven: een t-shirt en anischtkaart met mijn tekst erop. Leuk! https://merelmorre.wordpress.com

vanabbemuseum

T-shirt voor Van Abbemuseum
Het Van Abbemuseum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het centrum van Eindhoven. Het museum werd in 1936 geopend. Het Van Abbemuseum is vernoemd naar zijn oprichter Henri van Abbe. Van Abbe was een liefhebber van moderne kunst en wilde Eindhoven daar van mee laten genieten. De collectie van het museum herbergt anno 2010 ruim 2700 kunstwerken, waarvan ongeveer 1000 werken op papier, 700 schilderijen en 1000 sculpturen, installaties en videowerken.

Nieuwe Philips logo

Deel van het nieuwe Philips schildembleem logo 2013.
Een modern logo, verbonden met de historie. Het logo is ontworpen door Philips Design onder leiding van Thomas Marzano. Het is mede geintroduceerd met de slogan "Innovation and You". Tevens gebruikt men sinds 2002 ook het woord "Philips" als een logo, zogenaamd woordmerk
Woordmerk en schildembleem kunnen nu ook los van elkaar gebruikt worden.

Eindhoven tee FootballCulture‏

Eindhoven tee nu bij FC! uitgeven oktober 2015. Voor dit '5 boroughs of Los Eindjeles' shirt heeft ontwerper Niels Bakkerus  voor elke wijk een apart embleem gemaakt met een apart thema en imago. Afgebeeld zijn :  Woensel,  Strijp, Stratum, Tongelre en Gestel. De kleur blauw wit is gekozen als link naar FC Eindhoven. Oplage: 150 shirts
Football Culture x Biki90 collabo
http://www.footballculture.com/shop/collab-biki90-x-fc-los-eindjeles/

Tongelre

De Martinuskerk is een kerkgebouw uit 1890 aan 't Hofke 1 in het stadsdeel Tongelre van de Nederlandse gemeente Eindhoven.

De kerk is gebouwd voor de Sint-Martinusparochie te Tongelre. Het is een markant gebouw dat centraal is gelegen in de oude dorpskern van Tongelre. Het is een rijksmonument. De kerk is ontworpen door Emmanuel Corbey. De stijl is neogotisch. Het is een driebeukige kruisbasiliek. De buitenzijde is van baksteen met elementen van natuursteen. De voorgevel is een vrije kopie van de kathedraal te Tours. De kerk heeft o.a. roosvensters, alsmede een tableau van Makkumer aardewerk dat de legende van Sint Martinus uitbeeldt.
Detail uit: Football Culture x Biki90 collabo

Gestel

Football Culture x Biki90 collabo. Gestel toont de Swing met bijpassend swingend lettertype... schrijft Niels Bakkerus bij toelichting op zijn t-shirt.
Het kunstwerk 'Swing' van staat bij de Karel de Grotelaan en Meerveldhovenseweg, tussen de Genderbeemdbrug en Gagelboschbrug. Het kunstwerk is in 1977 ontworpen door de kunstenaar Arie Berkulin en vervaardigd uit Cortenstaal. Het is een kunstwerk dat vanuit verschillende invalshoeken verschillende gedaantes oplevert, zoals een vierhoek, driehoek, trapezium en zandloper.
Detail uit: Football Culture x Biki90 collabo

Woensel

Woensel onder de rook van Eindhoven met neon verlichte ramen,  Detail uit: Football Culture x Biki90 collabo
http://www.footballculture.com/shop/collab-biki90-x-fc-los-eindjeles/

Strijp

Strijp toont een gloeilamp waarvan de gloeidraden een doodshoofd vormen. Symbool voor het einde van Philips in Eindhoven?  Detail uit: Football Culture x Biki90 collabo

Stratum

De nieuwe watertoren in Eindhoven is ontworpen door W.G. Quist en gebouwd in 1970. De watertoren heeft een hoogte van 43,45 meter en heeft drie bolvormige waterreservoirs van elk 500 m³, wat de drie torens samen tot de grootste watertoren van Nederland maakt. Ze is te vinden op het terrein van het waterleidingbedrijf Brabant Water aan de Antoon Coolenlaan in het stadsdeel Stratum.
Detail uit: Football Culture x Biki90 collabo

Kaart Eindhoven t-shirt

Stoer Zomershirt voor kids

Rompertje Made in EHV

Diverse rompertjes verkrijgbaar 
http://eindhovenwinkel.nl/

Eindhoven 

https://www.spreadshirt.nl/robijnrood+eindhoven+kinder+shirts-A21577562

Tattoo t-shirt Eindhoven

T-shirt designed by Donald van Schilt.
http://www.frisbi.nl/eindhoven/

Tattoo T-shirt - Stratum

Tattoo T-shirt - Stratum till death do us part, T-shirt designed by Donald van Schilt. http://www.frisbi.nl/eindhoven/

Tattoo - Gestel rules

T-shirt designed by Donald van Schilt.
http://eindhovenwinkel.nl/ 
http://www.frisbi.nl/eindhoven/

Tattoo - Eindhoven forever

T-shirt designed by Donald van Schilt.
http://eindhovenwinkel.nl/
http://www.frisbi.nl/eindhoven/

Tattoo t-shirt Woensel

T-shirt designed by Donald van Schilt.
http://eindhovenwinkel.nl/
http://www.frisbi.nl/eindhoven/

Tattoo t-shirt Eindhoven

Eindhoven Hottest Place, t-shirt designed by Donald van Schilt. http://eindhovenwinkel.nl/
http://www.frisbi.nl/eindhoven/

Donald van Schilt

Donald van Schilt heeft deze 'uranium collectie' gemaakt voor Eks'Kwizit fashion. Vijf stedelijke kunstwerken (Eindhoven afgebeeld, Rotterdam, Arnhem, Berlijn en Amsterdam) zijn omgetoverd tot exclusieve kunsttrui. Beschikbaar op www.ekskwizit.com. Bron: https://www.donaldvanschilt.com/single-post/2017/01/03/ART-SWEATERS-FOR-EKSKWIZIT
Donald van Schilt
Na zijn studie in grafisch ontwerp in Eindhoven heeft de Nederlandse ontwerper Donald van Schilt (1972) bij diverse reclamebureaus als grafisch ontwerper gewerkt en later als art director. Sinds 2005 is hij mede-eigenaar van Frisbi, een reclamebureau in Eindhoven. Naast zijn werk met Frisbi maakt hij ook kunst. Architectuur, spierwagens, typografie, tatoeages en iconen uit het verleden zijn Donald's belangrijkste bronnen van inspiratie. Deze elementen kunnen worden gedetecteerd in zijn werk, dat is een combinatie van verschillende beelden en materialen die een semi-abstracte samenstelling vormen. Ruwe grof getextureerde 'stedelijke' charisma karakteriseert zijn werk en het gebruik van materialen zoals papier, karton en hout geeft zijn werk zijn authentieke karakter. Donald maakt gebruik van de Mac als basis voor zijn werk. Beeldmateriaal wordt digitaal gecombineerd tot de juiste samenstelling is bereikt. Voor de laatste versie maakt hij gebruik van verschillende technieken zoals print, graffiti, schermafdruk en acryl op doek.

Eindhoven

It's Where My Story Begins.  Multiple styles available, This is limited edition. Grab for you today before too late. (2016)
www.sunfrog.com

Eindhoven

It's Where My Story Begins. Multiple styles available,
www.sunfrog.com

Eindhoven

It's Where My Story Begins. 
www.sunfrog.com

Lempke shirt

Het officiele Lempke shirt!
facebook.com/label040/ 

Woensel West

Yeahh represent Woensel West!!
Eerste uit de stadsdelen/wijken reeks.
facebook.com/label040/


Dream Believe 8 mei 2016 Achieve

Onverwachts wordt PSV landskampioen op 8 mei 2016
facebook.com/label040/

Rik Thijs, Wethouder GroenLinks Klimaat en Energie (2018-2022) Eindhoven en oud-fractievoorzitter / raadslid  Hij is trots op zijn t-shirt, foto uit 2017.

KEI BLACK Hoodie

De KEI BLACK Hoodie is verkrijgbaar in een heren model, kleur zwart en heeft een grote vibes print op de voorkant. Op achterkant staat Eindhoven. € 45,00  www.webshopeindhoven.nl
Het nieuwe beeldmerk sinds 2013 , de drie vibes, staat bovenal voor de energie van de stad Eindhoven. De energie waarmee Eindhoven op allerlei vlakken een zo goed mogelijke toekomst tegemoet wil gaan. De drie ‘tekens’ staan voor de krachten waarmee Eindhoven zich onderscheidt van andere gemeenten en regio’s: techniek, design en kennis. Daarnaast zijn de ‘tekens’ uiteraard losjes geïnspireerd op de drie dwarse strepen van de hoofdletter Eindhoven

KEI BLACK T-shirt 040

Het KEI BLACK T-shirt is verkrijgbaar in heren en dames model. Verkrijgbaar in diverse prints op voor- en achterkant.
€ 29,95 www.webshopeindhoven.nl

040 verwijst natuurlijk naar Eindhovense netnummer 040 dat voorheen met kengetal werd aangeduid. 
Het kengetal van de gemeente Eindhoven  is al 50 jaar oud. Sinds 1 november 1956 hebben Eindhovense telefoonabonnees  het kengetal 040.  Eindhoven had voorheen het getal 04900 . Ook Rotterdam 010, Amsterdam 020 en Utrecht 030 kregen in die periode hun kengetal.

KEI BLACK T-shirt Vibes wit

Het KEI BLACK T-shirt is verkrijgbaar in dames en heren model, kleur zwart en heeft een grote vibes print op de voorkant. Ook verkrijgbaar in de variant zwart op zwart.
€ 29,95 www.webshopeindhoven.nl
Eindhoven heeft sinds begin 2013 één logo voor de stad én de gemeentelijke organisatie. U treft het nieuwe beeldmerk steeds vaker aan. De gemeente voert het nieuwe beeldmerk geleidelijk in. Is een bepaald product (denk aan briefpapier, brochures, bedrijfskleding) op, aan vervanging toe of afgeschreven? Dan is dat het moment om de nieuwe huisstijl toe te passen. Het duurt dus nog wel een paar jaar voordat totdat het oude logo van de gemeente, de groeikristal, helemaal verdwenen is. Kijk op www.merkeindhoven.nl voor meer informatie over het nieuwe stadsmerk.

Een fairtrade Eindhoven t-shirt.  En Summa studente Veanice Voorjans heeft het ontworpen.

2 juli 2015 mocht ze het eerste exemplaar van het t-shirt overhandigen aan wethouder Schreurs. Het is te krijgen in zwart of wit, en er staat een gloeilamp op, waarvan de omtrek in verschillende kleuren is gemaakt. Het t-shirt is gemaakt in opdracht van de gemeente Eindhoven. Meer dan veertig Summa studenten maakten er een ontwerp voor. Een jury, met onder anderen PvdA raadslid Edith van Dijk en t-shirtproducent Hein Voss, kozen het shirt met de gloeilamp om in produkte te nemen. 

Eindhoven Builds Character 

Promotie T-shirt uit 1995 voor de faculteit bouwkunde van de TU/e. Oproep aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven om haar studenten in de eerste plaats op te leiden tot mensen met een academische vorming, en het curriculum van de opleiding als middel hiertoe te zien.

City of Light

In Eindhoven hebben we Arnol. Hij wordt ook 'Jezus' genoemd door zijn prediken, schreeuwt hij in het openbaar. Hij heeft duidelijk het licht gezien ... in Eindhoven. De stad van het licht! Donald van Schilt maakte een nieuwe tijdelijke tatoeage en een shirt dat in het donker oplicht. Gepubliceerd: 24 oktober 2010
www.behance.net/gallery/769682/New-Eindhoven-TATTOO-T-shirt

Kwills x Solemart 2011 t-shirt

Solebox hosted their first Solemart in Berlin as a small market for sneaker-enthusiasts and – aficionados. After that succes, Solemart expanded its view to Paris in 2010 and now it’s time for Eindhoven, the Netherlands. This Solemart2011-event is hosted by Solebox, Re-Issue and the E-town Brothers.
https://solemart2011.wordpress.com/

Because I'm happy in Eindhoven

Heren T-shirt zwart met opdruk Brabantse blokjes en witte tekst. € 19.50  http://eindhovenwinkel.nl/

Happy is een nummer van Pharrell Williams uit 2013
Because I'm Happy - Pharrell Williams 

Because I'm happy...
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy...
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy...
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy...
Clap along if you feel like that's what you want to do.


Eindhoven University since 1956

Heren T-shirt zwart met blauwgrijze opdruk
De Technische Universiteit Eindhoven, en daarbinnen de Faculteit Wiskunde en Informatica, bestaat in haar huidige vorm sinds 1986. In dat jaar kreeg de onderwijsinstelling de aanduiding ‘universiteit’. Daarvoor had de universiteit de naam ‘technische hogeschool’. De opleidingen die we binnen onze faculteit bieden, bestaan al veel langer dan 1986. De eerste startte in 1957. 
In 1957 ontstond in Eindhoven de Sectie Wiskunde aan de Technische Hogeschool. Vanaf dat moment konden studenten een opleiding Wiskunde volgen. De sectie werd opgebouwd en tot 1965 geleid door prof.dr. J.J. Seidel. De sectie startte in 1957 met 11 medewerkers. 
https://www.tue.nl/universiteit/faculteiten/wiskunde-informatica/de-faculteit/historie/

Eindhoven is wonderful

Dames T-shirt rood met witte opdruk.
Artikelcode: Dames T-shirt € 19.50 
http://eindhovenwinkel.nl/

GLOW Run Eindhoven

Tijdens lichtkunstfestival GLOW heeft op zaterdag 19 november 2016 de tweede editie van de GLOW Run Eindhoven plaats gevonden. Maar liefst 1.800 hardlopers hebben een unieke 5,5 kilometer FUN RUN langs prachtige lichtkunstwerken gelopen in een speciaal GLOW Run-shirt. met je eigen achternaam op de rugzijde.
http://www.glowruneindhoven.com/

Made in Eindhoven

Eindhoven is de stad van je geboorte of je meest lievelingsstad? Dan is 'Made in Eindhoven' is uw shirt. Ontwerper Mi-Enno Diverse kleuren
https://www.spreadshirt.nl/eindhoven+t-shirts-A23854973

Old No.1 Eindhoven t-shirt

tekst o.a. Eindhoven Philipsdorp Afgeleid van het bekende wiskey merk Jack Daniels. Created with passion by NV Philips Gloeilampenfabriek Gerard Philips, founder
Eindhoven, Noord-Brabant, NL
Est. & reg. in 1913  € 19,13
http://www.passion-pride.nl/nl/6-shop/t-shirts/old-no.1-eindhoven/c3_p52/

Eindhoven Rockcity Tshirt

Het heeft even geduurd, mei 2016, maar daar is dan eindelijk de mogelijkheid om weer over een echt Eindhoven Rockcity t-shirt te beschikken. Na een eerder pol op Facebook is het uiteindelijke design simpel maar doeltreffend:

Met het grote bekende gele logo groot op de voorkant. Op de achterkant zal het logo subtiel klein bovenin de nek komen. 
Het shirt kost 15,00 euro exclusief verzendkosten 
www.eindhovenrockcity.nl

Eindhoven Rockcity 

De trotse bezitterster van een  Eindhoven Rockcity shirt.
Het logo van Rockcity staat op affiche van de Effenaar 1999

Eindhoven Rockcity Tshirt

Met extra Eindhoven Rockcity tekst

Eindhoven rockcity 1999

Peter Pan (Speedrock),  The spades ,  V.O.T. spelen in de Effenaaar op 2 december 1999. Het logo rockcity! staat prominent op het affiche.

Eindhoven rockcity tattoo 

gebonden boek; Eindhoven rockcity tattoo
inclusief CD met 11 unique tattoo songs
afmeting / size is 21,5 cm x 21,8 cm x 4 cm d
isbn 9077740058,  2006 / 249 pagina's
Binnenkort speciale  tattoo pagina op eindhovenfotos.nl

www.eindhovenrockcity.nl

‘De belichaming van Eindhoven Rockcity’, zoals Denvis het wel noemde, is  Dennis Grotenhuis (1972), een Nederlandse muzikant en filmmaker. Hij was van 1999 tot 2009 de frontman van de Eindhovense rockband The Spades. Sindsdien heeft hij meerdere platen uitgebracht met verschillende bands, waaronder Denvis & the Real Deal en D Deadly. Hij teedt ook solo op als Denvis Dee Disney en als duo met Roel Blommers onder de naam Ronnie & Donnie.
In 2009 verscheen Denvis, Een Rockroman, een boek van Leon Verdonschot op basis van het leven van Denvis.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Denvis

Frits Philips

Frits t-shirt van 2005/ 2006?

Meneer Frits

 "Zijn uitbundige vriendelijke uitstraling en zijn voorkomen in combinatie met de zeer herkenbare kenmerken maken van deze man een onsterfelijk persoon." Sylwia Rinkel uit Veldhoven heeft Meneer Frits op een toffe manier geportretteerd. Op het doek van Syl Art zie je Frits zonder pak. "Dat heb ik weggelaten en puur de nadruk op zijn uitstraling en charisma gelegd. Puur, omdat het een zo'n leuke gewone man was."
http://www.syl-art.nl/

Meneer Frits

De kleding is gebaseerd op een schilderij dat kunstschilder Sylwia Rinkel eind 2015 maakte. Dat viel volgens haar zo in de smaak bij veel mensen, dat ze besloten heeft de beeldtenis ook op kleding te laten drukken.

Op de shirts en truien is het gezicht van Frits Philips te zien, danwel met een blauwe achtergrond, danwel met de Brabantse roodwitte ruit als achtergrond.

Op 10 mei 2016 wordt die kleding officieel gepresenteerd. De familie van wijlen Frits Philips zal de kledingstukken in ontvangst nemen. 
http://www.philips.nl/a-w/philips-museum/over/museumshop.html

Eindhoven de slimste

Sweater was in 2011 te koop bij de VVV-shop (2011)
Eindhovense Brainport is in juni 2011 uitgeroepen tot de slimste regio ter wereld. In totaal deden zo'n 300 regio's van over heel de wereld mee aan de wedstrijd.

Brainport is de kennisregio rondom Eindhoven en Helmond. 
Volgens medeoprichter Louis Zacharilla van het Intelligent Community Forum (ICF) is de regio Eindhoven "een voorbeeld voor een nieuwe manier van denken over samenwerking en regionale ontwikkeling". 
Van Gijzel reageerde verheugd op de toekenning van de titel. "Ik hoopte het echt, maar we hadden er niet echt op gerekend. Het is een enorme erkenning die we hebben gekregen voor ons werk in de afgelopen tien, vijftien jaar."

De burgemeester denkt dat de titel zorgt voor een toename van de werkgelegenheid in de regio. "Je wordt interessant voor andere regio's en bedrijven. En dat levert arbeidsplaatsen op." De volgende stap is volgens hem om de kennis die in de regio zit nog meer om te zetten in geld. "Nu moeten we ook tot de economisch sterkste regio's behoren", aldus Van Gijzel. 

1 Copenhagen (Denmark) 74.0
2 Zurich (Switzerland) 67.7
3 Helsinki (Finland) 65.4
4 San Francisco (United States) 63.5
5 Gothenburg (Sweden) 62.6
6 Madrid (Spain) 60.2
7 Paris (France) 59.4
8 Eindhoven (Netherlands) 57.8
9 Los Angeles (United States) 58.2
10 Dublin (Ireland) 57.2
http://www.gtci2017.com/documents/GTCI_2017_web_r3.pdf

Eindhoven

Rond 2011 te koop bij de VVV-shop 

In 2010 riep de Financial Times Eindhoven uit als City of the Future, in de categorie tot 250.000 inwoners. In datzelfde jaar volgde de Eurocities Award, de erkenning van het Triple Helix-model voor de hele Brainportregio, als beste concept van samenwerking. De klapper was de World's Most Intelligent Community door het ICF (Intelligent Com-munity Forum) in 2011. In 2012 gevolgd door de meest ondernemende regio EER van de EU. In 2013 noemde zakenblad Forbes de Brainportregio Most Inventive Region, gebaseerd op cijfers over het aantal patenten: 22,4 per 10.000 inwoners, (tegenover de nr 2, Silicon Valley, met 8.9 per 10.000 inwoners). "Hands down the first". De EOCD plaatste de Brainportregio in de top 3 van meest creatieve economieën van de wereld. De Financial Times noemde in 2014 Eindhoven na Londen en Helsinki als beste plek om te investeren in Europa. In datzelfde jaar haalde Eindhoven de Triangulum-colt van de Europese Unie binnen om samen met Manchester en Stavanger smart city projecten te ontwikkelen en gereed te maken voor toepassing in de hele EU. Bron:  Een stad die toekomst maakt - Hans Horsten

EINDHOVEN IN TOP 10 'BESTE STEDEN VOOR TALENT'
De uitslag van de Global City Talent Competitiveness Index 2017 (GCTCI), een ranglijst van wereldwijde steden die concurreren op het gebied van talent is 17 januari 2017 bekend gemaakt. Eindhoven staat op de 8e plaats en eindigt daardoor boven wereldsteden zoals New York, Londen en Berlijn.

Eindhoven heeft in 2017 voor de derde keer de Nationale Citymarketing Trofee in de wacht gesleept. Dat werd eerder vandaag bekend gemaakt op het Nationaal Congres Citymarketing in Emmen. De stad nam het in de categorie +120.000 inwoners op tegen 's Hertogenbosch, Zwolle en Den Haag. In 2014 en 2015 ging Eindhoven er ook met de winst vandoor. 

Voormalig wapen van Eindhoven

Oude logo /wapen van Eindhoven, leeuw met 3 hoorns.
De leeuw en de hoorns vormen een combinatie van de beide wapens van de landheren, namelijk Brabant en van Cranendonk (afkomstig van Horne). De kleuren zijn de oorspronkelijke Brabantse landskleuren.
De stad (stadsrechten 1232) voerde op een zegel uit 1282 al deze elementen. Als wapen verschenen ze pas in de 16e eeuw, toen werden ook de kleuren bekend. Eind 16e eeuw werden de hoorns gewend, zoals ze nu nog staan, in de 17e eeuw werd de kroon toegevoegd.
http://www.ngw.nl/heraldrywiki/index.php?title=Eindhoven

De leeuw, een symbool van moed, was het teken van de hertog van Brabant en van zijn macht. Voorts was het een teken dat het gezag in de plaats die het leeuwenteken voerde, namens de hertog werd uitgeoefend. De drie horens, die op het wapen prijken, werden vroeger gevoerd door de familie van Horne, de eerste bezitters van de heerlijkheid Eindhoven. De kroon is er in de 17e eeuw aan toegevoegd. Het is geen koningskroon, maar een kroon zoals die gewoonlijk door een graaf werd gedragen.

De afgebeelde figuren komen al voor op het oudst bekende stadszegel, namelijk op dat van 1355. Dit wapen is officieel vastgesteld in 1923. Meer informatie over dit wapen en heraldiek in het algemeen vindt u op www.ngw.nl

Made in Ehv

 Ehv is de afkorting voor Eindhoven.
Heren T-shirt zwart. Ook verkrijgbaar in blauw en rood. Opdruk wit. € 19.50 
http://eindhovenwinkel.nl/

Groeten uit Eindhoven

Heren T-shirt zwart. http://eindhovenwinkel.nl/
Eindhovens plaatsnaambord.  Zo'n blauwbord met witte letters is een bord dat staat bij de ingang van een plaats.  De vorming is vastgelegd in het "Wegenverkeersreglement" uit 1950. 

Gloeilampje

Heren T-shirt zwart. Ook verkrijgbaar in blauw of rood.
http://eindhovenwinkel.nl/

Dr.No Effects T-shirt ‘Evoluon’

Dr.No Effects T-shirt ‘Evoluon’ 27 euro
https://shop.drno-effects.com/product/dr-no-effects-cap/

Eindhoven Netherlands It Where My Story Begin .

Eindhoven Netherlands It 's Where My Story Begin .

Bauke Hüsken Lempke t-shirt

Bauke werkt bij Cultuurhistorisch Bureau Hüsken & Zoon. Dat is in 2006 opgericht door vader en zoon Jos en Bauke Hüsken uit Eindhoven. In de afgelopen jaren hebben wij tal van opdrachten uitgevoerd op het gebied van cultuur- en bouwhistorie in Eindhoven, maar ook elders in de omgeving. Met ons kleinschalige familiebedrijfje en als vader en zoon zijn wij perfect op elkaar ingespeeld.
http://www.cultuurhistorici.nl/

Eindhoven

Chiffon Tops €27.00
https://www.redbubble.com/

Eindhoven

€23.50 Twee heren en een damesfiets
https://www.redbubble.com/

Pride Eindhoven

Colorful Eindhoven 
€29.00
https://www.redbubble.com/

Eindhoven Map Gray

€27.00
https://www.redbubble.com/

lichtstad eindhoven

€ 20.56  zoek op lichstad eindhoven
https://www.redbubble.com/

Eindhoven Map

Eindhoven, Netherlands Map. (Black on white) 20 euro
https://www.redbubble.com/

EHV-HOOLS sweater

EHV Hools ; raised on the streets
http://www.ehv-hools.nl/

EHV-HOOLS 

EHV Hools ; raised on the streets
http://www.ehv-hools.nl/

Eendracht maakt macht 

Eendracht maakt macht met Eindhoven Wapen
http://www.ehv-hools.nl/

Eindje de gekste shirt 

Mooi zwart T-shirt van Football Culture met de tekst "Eindje de gekste". Eindje slaat op de stad Eindhoven, waar de kreet "Eindhoven de gekste" vandaan komt. Gaaf T-shirt voor de PSV-fan! € 32,50
hhttp://www.subsidesports.nl/nl/footballculture-eindje-de-gekste-t-shirt

In straattaal komt Eindhoven voor als:
Eindju Gramma = Eindhoven
Eindscko = Eindhoven
eindje = Eindhoven
meer op : http://jongeren.blog.nl/

Eindje

Eindje, een winkel met echt Eindhovense mode, sinds voorjaar 2017. T-shirts, jassen, badlakens, onderzetters, caps, rompertjes en dat allemaal met een Eindhovens tintje. In de Heilige Geestraat 41 b zit nu een echt Eindhovense winkel: Eindje.
Dat nieuwe merk (Eindje dus) komt voort uit de samenwerking van textieldrukker Paul Smits (Blendomatic) en vormgever Klim van de Laarschot (Derde Divisie). Ze spelen in “op de laatste modetrends waarbij ze het randje van het gangbare opzoeken. Een beetje raw, een beetje rebels: want Eindhoven is tenslotte ook niet groot geworden door normaal te blijven.”

Zin om eens binnen te kijken? De winkel is alleen op vrijdag (12.00 tot 21 uur) en zaterdag (14.00 tot 17.00 uur) open. De webshop https://www.eindje.nl/nl/ natuurlijk 24/7.
https://www.facebook.com/eindjewinkel/

EINDJE T-SHIRT 

EINDJE T-SHIRT HEREN INDIAN INK
T-shirt van organisch katoen met ronde hals, € 19,95
https://www.eindje.nl/nl/eindje-tekst-heren-t-shirt-indian-ink

Straight outta EINDHOVEN

Straight Outta Compton is een Amerikaanse biografische dramafilm uit 2015 over de hiphopgroep N.W.A. De titel is afkomstig van de naam van hun debuutalbum en het gelijknamige liedje op dat album. https://www.youtube.com/watch?v=TMZi25Pq3T8

28 T-shirts 040 Eindhoven


Bennekel T-shirt, Eckart T-shirt. Eckartdal T-shirt
Edison T-shirt, Eindhoven T-shirt, Gennep T-shirt
Gestel T-shirt, Gijzenrooij T-shirt, Hanevoet T-shirt
Heesterakker T-shirt, Hemelrijken T-shirt, Hofke T-shirt
Kortonjo T-shirt, Kruidenbuurt T-shirt, Limbeek T-shirt
Prinsejagt T-shirt, Stratum T-shirt, Strijp T-shirt, Tempel T-shirt, Tivoli T-shirt, Tongelre T-shirt, Tuindorp T-shirt
Vaartbroek T-shirt, Vlokhoven T-shirt, Vredeoord T-shirt
Woensel T-shirt, Woensel-Noord T-shirt, Woensel-West T-shirt  www.spreadshirt.nl of http://freshprints.nl/eindhoven-040-t-shirts/

Lampegat

https://shop.spreadshirt.nl/freshprintsnl/lampegat-A24260241

Lampegat is de naam die de stad Eindhoven draagt tijdens het carnaval.
De speciale lampegat pagina geeft meer inzicht sinds wanneer deze carnavalsnaam van Eindhoven is geworden. Ik stel Lampegat begon in 1964. Meer lampegats logo's, vinyl singeltjes en boeken
https://www.eindhovenfotos.nl/3/Lampegat.html

EDHV

Eindhoven Netherlands Cycling EDHV Tank Top
$21.55 per shirt, Designed for you
by 3ThreeL
www.zazzle.com

Van Gogh Sunday in Eindhoven

Van Gogh Sunday in Eindhoven Fine Art Sweatshirt. $53.80
Designed for you by Van Gogh Watercolours
www.zazzle.com

Eindhoven T-Shirt Netherlands

Designed for you by Noveltees www.zazzle.com
typisch een ontwerp  waar alle elementen  door elkaar zijn gebruikt: Eindhovense vlag, Nederlandse Leeuw, Olijftakjes ?

DMF Dynamo Metal Fest

Dynamo Metal Fest - T-shirt 2016 - red/white 10 euro
http://merchplanet.com/loudnoise/129-dynamo-metal-fest

Eindhoven Metal Meeting

Zaterdag 19 december 2009  Satyricon, Entombed, Legion Of The Damned, Impaled Nazarene, Equilibrium, Shinin, Grave

Eindhoven Metal Meeting
Op 19 december 2009 in Effenaar, Eindhoven
Na vier jaar Arnhem Metal Meeting vindt het traditionele eindejaarsfeestje voor de liefhebbers van het betere gitaargeweld in 2009 voor het eerst plaats in Eindhoven, in de Effenaar welteverstaan. Het programma ziet er met een scala aan gevestigde namen én opkomende bands uitstekend uit en het is dan ook niet gek dat het festijn al enige weken voor aanvang is uitverkocht. Lees het gehele verslag op:
http://www.metalfan.nl/concertreviews.php?id=480

Dynamo Metalfest

July 16th 2016 Anthrax, metal church, obituary, Sacred Reich At the gates
Met de Zweedse melodische death metal band At The Gates en de Amerikaanse heavy metal band Metal Church haalt Dynamo Metalfest niet één, maar twee legendarische namen binnen voor de editie van 2016. Daarnaast spelen ook de bands Sacred Reich, Life of Agony, Audrey Horne en Powerwolf op het festival. Sacred Reich, Life of Agony, Audrey Horne en Powerwolf zijn al bevestigd voor Dynamo Metalfest. Het festival vindt plaats op 16 juli 2016, in het Ijssportcentrum in Eindhoven.
http://www.metalfan.nl/concertreviews.php?id=993
http://merchplanet.com/loudnoise/129-dynamo-metal-fest

Hardrock Cafe Dynamo Eindhoven

https://tshirtslayer.com/tshirt-or-longsleeve/hardrock-cafe-dynamo-eindhoven
Dynamo is een creatief platform voor jong talent. Een jongerencentrum, podium, workshopruimte en school inéén. In de dynamische leer/werkomgeving ontwikkelt jong talent zich in dans, muziek, kunst, cultuur, sport en nieuwe media. De subculturen Urban, Rock en Dance zijn vanuit vrijwilligersgroepen sterk vertegenwoordigd in Dynamo.

Ontstaan in de jaren '80 vanuit een protestants-christelijke achtergrond, biedt Dynamo jongeren al vanaf die tijd een plek in het centrum van Eindhoven om zich te ontwikkelen in hun subcultuur. Een professionele vorm van integraal jongerenwerk met sport, hulpverlening, scholing en arbeidstoeleiding ontstond. Rockers, Gabbers, Somaliërs, Antillianen, Marokkanen, Surinamers, alle jeugdculturen kwamen samen. Dynamo heeft zich sterk geprofileerd met het grootste metalfestival, Dynamo Open Air. Een vijfjarig bestaansfeestje op de parkeerplaats groeide uit tot een legendarisch festival dat Dynamo wereldwijd op de kaart zette. Dynamo is een sterk merk dat zich altijd hard heeft gemaakt voor subculturen. Dynamo werkt vanaf haar ontstaan vanuit kansen en het toeleiden naar zelfstandigheid.
http://www.dynamo-eindhoven.nl/info/over-ons/

Eindhoven  URFAUST T-Shirt

Urfaust is een Nederlands experimenteel muziekproject dat ambient, black metal, doommetal, avant-garde en folk combineert en afkomstig is uit het Noord-Brabantse Asten. Het genre van het duo wordt meestal afgedaan met black metal of 'dark ambient'. De naam Urfaust is geïnspireerd op de onafgemaakte middeleeuwse sage van Goethe, Faust. De teksten van het duo zijn in het Duits.

Urfaust begon in 1999 als een ambientproject van gitarist Vloekwaard (ex-Grimm, ex-Zwartketterij), die tegenwoordig bekendstaat als IX. Sinds Geist ist Teufel uit 2004 versterkt VRDRBR (ex-Grimm, ex-Fluisterwoud, Herder) Urfaust op drums.

Urfaust is wereldwijd bekend in kringen van de heavy metal en experimentele muziek. De band profileert zich met zijn undergroundkarakter en een occultistische sfeer. Zo speelt de band heel weinig live en vermijdt de groep de Nederlandse podia. Door de bijzondere reputatie van de band zijn de merchandiseartikelen van Urfaust ook populair.

De band staat onder contract bij het Duitse platenlabel Ván Records. https://nl.wikipedia.org/wiki/Urfaust_(band)
https://tshirtslayer.com/tshirt-or-longsleeve/eindhoven-intoxicators-tshirt

Eindhoven Metal MeetingOp vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2017 vindt de negende editie van Eindhoven Metal Meeting plaats. Het internationaal gerenommeerde festival strijkt opnieuw in de Effenaar neer.
https://tshirtslayer.com/tshirt-or-longsleeve/eindhoven-metal-meeting

Fontys-studenten Meny Metekia en Sunny Feijen ontwerpen sensor-t-shirt met veertien vibratiemotoren, ideaal voor gamen. 

Slim shirt van Holst Centre

EINDHOVEN - Hoe gedraagt mijn hart zich, hoe diep haal ik adem en hoe vaak? Sporters, maar ook patiënten in ziekenhuis, tehuis of thuis, willen het weten. De tuigjes en banden om de borst die daarvoor zorgen zijn echter nogal hinderlijk.
Daar hebben de uitvinders van Holst Centre in Eindhoven nu een oplossing voor. Zij demonstreren deze week een t-shirt, waarbij de sensoren in het stof van het shirt zijn verwerkt.

Textiel
Holst Centre gebruikt hiervoor gevoelige sensoren, een vinding van moederbedrijf Imec in Leuven, die een volledige medische meting van de hartactiviteiten maken. Tegelijk meten ze de ademhaling en de bewegingen. Sensoren en elektronica worden met een printproces op het textiel aangebracht. Volgens een woordvoerder van Holst Centre zijn de laagjes minder dan een tiende millimeter dik en kunnen ze volledig meerekken met het textiel. Het shirt met sensoren overleeft bovendien makkelijk 25 wasbeurten.

De elektronica eindigt in een kleine stick met een batterij waarmee het shirt twee dagen werkt. In de stick zit een chip die de gegevens als eerste bewerkt en daarna automatisch draadloos doorstuurt naar een app op de mobiele telefoon. Daarop zijn de doorgezonden gegevens af te lezen en eventueel via internet te verzenden naar een (sport)arts.

Doelgroep
De shirts worden deze week gedemonstreerd tijdens een beurs in München en later in Stuttgart. Holst Centre is in gesprek met bedrijven die het shirt op de markt willen brengen. Volgens de woordvoerder wordt voor iedere doelgroep een aangepast shirt ontworpen om de sensoren goed op de huid te laten aansluiten.
http://www.ed.nl/economie/slim-shirt-van-holst-centre-in-eindhoven-meet-hart-en-ademhaling~a5f69d37/

Lees ook: https://e52.nl/eindhovense-wearables-die-psv-aan-de-volgende-titel-kunnen-helpen/

Slim elektrocardiogram (ECG) t-shirt 

24 juni 2015 - Leuven (België) en Eindhoven (Nederland) - Imec en Holst Centre (opgericht door imec en TNO) tonen vandaag het meest geavanceerde slimme kledingstuk op het Imec Technology Forum (ITF) in Brussel. De slimme t-shirt meet een zeer nauwkeurig elektrocardiogram (ECG), herkent de activiteit en berekent de energie-uitgaven op een onopvallende manier. De slimme t-shirt zorgt voor maximale gebruikerscomfort en natuurlijke beweging. "Slijtvaste technologie die lichaamsparameters meet, is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Slimme kledingstukken hebben de mogelijkheid om een ​​groot aantal toepassingen aan te pakken van fitness tracking en gezondheidszorg toezicht op veiligheidsdoeleinden, zoals brandweerlieden die werken in gevaarlijke situaties. Sensatie wordt uitgevoerd met behulp van zeer strakke compressie kleding. Bij imec en Holst Center willen we de functionaliteit van slimme kledij verlengen en medische gegevens door middel van losse dagelijkse kleding leveren ", zegt Ruben de Francisco, Program Manager Wearable Health Solutions bij imec / Holst Center. Imec en Holst Centre tonen bij ITF Brussels 2015 een t-shirt met ECG en bewegingswaarneming. De t-shirt kan gegevens controleren zoals de hartslag van de drager, de hartslagvariabiliteit, de uitgevoerde activiteiten en de verbranding van calorieën, en delen informatie over de cloud via een mobiele telefoon, tablet of pc. De t-shirt is voorzien van de flexibele slimme interfacetekst van imec en Holst Center, en miniaturiseerde elektronica (1.5cm x 2cm x 2mm) geïntegreerd in een module van de omvang van een uitgebreide SD-kaart, die de hoge nauwkeurigheid van imec en ultra-low power multi- Sensor data acquisition chip (MUSEIC) met ingebed verwerking, een batterij en een Bluetooth Low Energy radio chip. De module weegt slechts 7 gram (inclusief de batterij) en kan worden verwijderd om het shirt te wassen of de batterij op te laden. Imec en Holst Center's gepatenteerde flexibele en rekbare interconnectietechnologie behoudt de oorspronkelijke eigenschappen van de stof, zodat de t-shirt flexibel, rekbaar, ademend, lichtgewicht en wasbaar blijft. Het geeft ook volledige vrijheid om sensoren, actuatoren en elektronica te plaatsen om de hoogste data kwaliteit te waarborgen. Alle stappen die gebruikt worden om de slimme elektronische functionaliteit te integreren - met inbegrip van de laminatietechniek en interconnectietechnologie - zijn volledig compatibel met de meeste standaardmateriaalproductieprocessen en conventionele textielproductie, waardoor snelle industrialisatie mogelijk is. "Het stroomverbruik van onze slimme t-shirt is geoptimaliseerd om een ​​lange batterijautonomie te bereiken, waardoor een drager continu gecontroleerd kan worden voor het equivalent van drie Iron Man-races van achteren. Het biedt ook het perfecte platform om extra mogelijkheden te integreren Zoals het meten van ademhalingstesten en dehydratatie monitoring. En we gaan naar manieren om de functionaliteit uit te breiden en het kledingstuk meer communicatief te maken, bijvoorbeeld om de gegevens aan gebruikers te geven. Dit kan gedaan worden door eenvoudige LED-indicatoren, actuators voor haptische feedback te integreren of, Op de lange termijn, slimme display technologieën, "voegt Jeroen van den Brand, Program Manager Integration Technologies voor Flexible Systems bij Holst Center / imec toe. 
https://www.holstcentre.com/news---press/2015/smart-garment/

Solar Shirt

Maandag 16 maart 2015 13:00 Eindhoven (Nederland) en Austin (Texas, USA), 15 maart 2015 - Was de frustratie van je telefoon, camera of GPS-batterij ooit plat wanneer je er overheen bent? Dat kan binnenkort een ding zijn van het verleden dankzij het Solar Shirt - het vervolgproject na Wearable Solar. Gecreëerd in samenwerking met Holst Center, TNO en de beroemde modeontwerper Pauline van Dongen, brengt het shirt samen de werelden van hightech en high street fashion. Het combineert zonnepanelen en flexibele elektronica in een aantrekkelijke, off-the-peg T-shirt voor dagelijkse slijtage die uw smartphone of andere draagbare apparaten kan opladen. Het Solar Shirt genereert kracht van 120 dunne-film zonnecellen geïntegreerd in de stof zelf. In helder zonlicht produceert het ongeveer 1 W elektriciteit - genoeg om een ​​typische telefoon over enkele uren te laden. Binnenkant zorgt het overhemd voor voldoende stroom om een ​​batterij geladen te houden - dus je telefoon of ander toestel is altijd klaar wanneer je het nodig hebt. Het shirt kan smartphones, mp3-spelers, camera's, GPS-systemen en andere USB-compatibele draagbare of draagbare apparaten opladen. En als al uw apparaten geladen zijn, kan de stroom in de batterij van het shirt worden opgeslagen voor later gebruik. De zonnecellen worden gecombineerd in gestandaardiseerde functionele modules met behulp van de enorme zonnecelkennis van Holst Center, ontwikkeld binnen de Solliance-alliantie en zijn rekbare elektronica technologie voor het integreren van elektronica in stoffen. Deze technologie maakt deel uit van een onderzoeksprogramma over draagbare toepassingen die functionaliteiten integreren, variërend van verlichting (LED / OLED), energie-oogst (PV), sensoren en displays, in textiel of andere flexibele materialen. "De zonnecelmodules kunnen op een kosteneffectieve manier op een kosteneffectieve manier worden vervaardigd door Roll-Roll-compatibele technologieën en worden vervolgens in de stof ingebouwd met bekende industriële" iron-on "technieken voordat het kledingstuk wordt gestikt. Ontwerpers en kledingfabrikanten kunnen de modules regelen Zoals ze willen, hun volledige vrijheid geven om hun eigen unieke ontwerpen te creëren, "zegt Ton van Mol, managing director van Holst Center. Het Solar Shirt ontwerp is gemaakt door modeontwerper Pauline van Dongen, een pionier op het gebied van draagbare technologie kledingstukken. "Met behulp van zonnecellen kunnen we de potentiële energie van de zon gebruiken en zelf een krachtbron worden. Als ontwerper ben ik opgewonden over hoe zonnecellen kunnen toevoegen aan de esthetiek van een kledingstuk. Tot op heden zijn alle pogingen om zonnechnologie en mode te combineren Was gericht op eenmalige haute couture-ontwerpen. Met de technologie van Holst Center konden we de technologie en het ontwerp naadloos integreren, zodat ze elkaar wederzijds informeren - het concept en de waarde van de mode bevorderen. We hebben zonne-mode uit de catwalk genomen Naar de high street, met een aantrekkelijk maar praktisch kledingstuk dat mensen elke dag kunnen dragen, "zegt ze. "Onze technologie zorgt voor extreem dunne elektronica die rekbaar, flexibel en wasbaar is. Het kan in stoffen worden geïntegreerd met behulp van standaard hoogvolume technieken die bekend zijn in de textielindustrie. De volwassenheid van de technologie betekent dat textielproducenten functionele stoffen op de markt brengen Pauline is een van de voornaamste namen in draagbare technologie, en haar ontwerp laat zien hoe technologie en mode elkaar kunnen aanvullen om gewenste kleding te creëren die een functie heeft, "voegt Margret de Kok van Holst Center toe. Het Solar Shirt maakte zijn eerste publieke verschijning in Zuid-Zuid-West (SXSW) Interactief in Austin 13-17 maart 2015. Pauline van Dongen droeg het shirt tijdens haar presentatie 'Klaar om te dragen' Body Informed 3D Printed Fashion 'op 13 maart. 2015. https://www.holstcentre.com/news---press/2015/solar-shirt/