1

Jan de Waal

Eindhovenfotos is een kleine ode aan de stad eindhoven  waar ik geboren ben. Mijn jeugd heb doorgebracht. Woon al jaren niet meer maar ik kom er nog regelmatig bij vrienden en kennissen.
Eindhoven is al 100  jaar een succesverhaal, ik hoop op mijn manier daar iets aan bij te dragen.

2

Nieuwe site 2017

Informatie van deze site bestaat voor groot deel uit eigen materiaal en vooral door allerlei bijdragen ingezonden door mensen die ook de geschiedenis  van Eindhoven willen laten herleven.
Natuurlijk speur ik ook internet af naar  materiaal.
In de loop van 2017 zal de site volledig zijn vernieuwd.

3

Riek de Waal-IJsseldijk

Mijn moeder was de basis van deze site, zij had allerlei fotos  van Eindhoven. Ik was  rond 1998 bezig met websites en zo  is in 1999 idee ontstaan een website over eindhoven te maken. Deze site ziet er nu niet meer uit en eindelijk het plan opgevat om de site te vernieuwen

4

Sites in de site

Naast eindhovenfots.nl  zijn er nog een paar projecten in deze site:
zoals: Krijgsgevangenschap in Stanislau, mijn vader heeft daar als officier jaren vastgezeten. Door zijn verhaal kreeg ik van talloze  zonen en dochters of andere familieleden informatie over deze  oorlogsperiode.  Ook dit gedeelte van de site krijgt een nieuwe look.
Toevallig kwam ik in mijn jeugdjaren en mijn kroegperiode Plonja of Apollonia van Ravenstein tegen, die later fotomodel werd.  Rondom haar heb ik als "fan" wat materiaal verzameld, geeft een mooi tijdsbeeld.